Kawan2

Khamis, 9 Jun 2011

Weekend Trip - Day 1: Mi udang Mak Jah @ Kuala Sepetang

Sebenarnya, kitorang dah kekenyangan makan yong tau fu + sotong bakar tadi (tapi kitorang makan pun tak banyak...camne boleh kenyang nih. Maybe frust pasal x dapat naik bukit larut kot). Aliaa dah bagitau tempat ni wajib singgah jugak, so aku pun pakse semua orang turun dari kereta untuk makan mi udang. Muke masing2 memang kelat tahap gaban. Orang kat dalam memang ramai. Sekali pandang ingatkan ade kenduri kahwin huhuhu...sampai letak kon kat jalan.

Oleh sebab dah kenyang, kitorang order cket jela. Kengkononnya kongsi reramai, rase sorang cket dah la kan....Aku pun order cucur udang sepinggan, mi udang special n kue tiaw goreng special. Tengok harga...wow, boleh tahan mahal jugak. Tapi kalo tengok isi, harga yang diorang letak memang flexible.

Tukang amik order tu adalah seorang kanak2...rasenyer sebaya Adia 1. Style die cakap, memang rase nak record je n ulang tayang selalu....Kalah promoter kat LowYat  / Digital Mall. Memang budak tu ade bakat untuk jadik usahawan yang berjaya. Antara ayat2 die:
         Kitorang: Dik, ape beza mi biasa dengan mi spesel nih
         Adik: Bezanya udang jer. Yang spesel ni udang die besar2. Kalau orang luar selalunye ambil 
                  spesel...yela, datang jauh2, takkan nak makan udang kecik jer
Adoila....sah2 terus amik yang spesel.....huhuhu

Cucur udang ni panas2 lagi

Kue tiaw goreng spesel

Kue tiaw goreng memang best tapi mi udang biase je, kalo ikut tekak aku....yela, maybe speselnye udang yang superb. Udang goreng tepung...best2. Yang ni, order kemdian...(Kate tadi kenyang, order lagi?)

Kesimpulan:
1. Servis tak berapa cekap lagi, maybe tak terlayan orang yang sentiasa ramai.
2. Kat sini konsepnye makan udang berlaukkan mi....hahaha Seafoood lover....cepat2 mai cni.


MiMi "2" ADIA yang kebuntat giler makan udang

Tiada ulasan: