Balik umah, aku google dulu pasal menatang nih. Macamane nak bersihkan, n masak ape yang sodapp. Mostly ramai kate kalau nak sedap, masak lomak cili api atau goreng je. Oleh karena, beli pun ciput jer, aku pun decide wat goreng jela. Adia 1 dah cakap awal2 tak mo makan, pasal geli. Aku pun pelagi, siang n basuh bersih2, letak garam, kunyit n serbuk kari.....pastu goreng.
Sesi untuk merase, apekah udang ini sedap sangat seperti yang orang lain perkatakan itu? Jawapannye....memang superbbbb. Lagi best dari ketam n udang. Adia 1, memula tu aku paksa gak suruh makan. Mula2 tak nak, pastu die plak yang terlebey ngadap. Adia 2 toksah cerite la, memang belasah ape saje.....en suami tak mo makan pasal kolestrol tinggi.
Rope udang lipan yang dah digoreng......scary x? |
Yang paling best pasal udang ni adalah bile aku makan, aku tak rase panas2 kat mulut atau gatal2 macam aku makan ketam n udang (allergic kat udang2 besau n ketam. sotong ngan kerang x pe plak)......waaaaa, ade can la makan lagi pas ni....
MiMi "2" ADIA yang bercita2 nak masak lemak cili api udang lipan
2 ulasan:
kat sini bersepah. dah berminggu2 nampak tapi tak terbeli sbbnya...GELI
Edy: cube la....sodappppp. Lagi sedap dari ketam
Catat Ulasan